Ostali sportovi

Rusija: Svjetska prvakinja (21) pokušala samoubistvo?

Rusiju je šokirala vijest da je jedna od najpopularnijih gimnastičarki i četvorostruka svjetska prvakinja Aleksandra Soldatova pokušala da izvrši samoubistvo!

Aleksandra Soldatova - Blic.rs

Ova 21-godišnjakinja je hospitalizovana u Moskvi nakon pokušaja da uzme sebi život.

“Petog februara je 21-godišnja A. Soldatova primljena u prestolničku bolnicu s tjelesnim povredama za koje je ustanovljeno da imaju veze s pokušajem samoubistva. Takođe, dijagnostifikovano je da djevojka boluje od bulimije. U ovom trenutku, pacijentkinja nije do kraja ispitana i nije poznato pod kojim okolnostima su zadobijene povrede”, navodi se u saopštenju.

Pojedini mediji navode da je Soldatova isjekla vene na lijevoj ruci, ali da je potom shvatila šta je uradila i da je sama zatražila pomoć doktora, piše “Blic“.

S druge strane, ona tvrdi da se posijekla slučajno…

“Prije odlaska na trening pravila sam doručak i slučajno se posijekla. Ja sam gimnastičarka i neiskusna sam u kuhinji”, navodno je rekla Soldatova, iako je prije nekoliko dana iz Gimnastičarskog saveza Rusije stigla najava da Aleksandra neće učestvovati na turniru u Moskvi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh