Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaški savez novčano podržava oporavak bh. odbojke

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine i OS Federacije BiH potpisali su ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza sa Odbojkaškim savezom Hrvatske, s kojim će od 19. augusta do 1. septembra ove godine biti domaćini Evropskog prvenstva za juniorke (U-19), a koje će biti održano u dva grada – Zenici i Osijeku.

Odbojka - Bhstring.net

Kako je najavio predsjednik OSBiH Alija Fatić, ugovor će stupiti na snagu 13. januara, kada ga zaprimi Evropska odbojkaška federacija (CEV). Žrijeb grupa bit će obavljen 15. maja u Zenici, gdje će se igrati i polufinalni i finalni meč, u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

“je podigao podršku ovom takmičenju sa 75.000 na 100.000 eura, ali mi želimo pomoći našim prijateljima iz BiH na dobrom putu oporavka odbojke. Mi smo ovaj težak put prošli pa nećemo ravnomjerno podijeliti taj iznos, nego ćemo iće s omjerom 60-40 za BiH. Time na simboličan način želimo da pomognemo razvoj odbojke u BiH”, kazao je na današnjoj pres-konferenciji u Zenici Ante Baković, predsjednik OS Hrvatske, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh