Ostali sportovi

Sudije pokrale mlade sarajevske vaterpoliste pa ih lažno optužili da su polupali inventar

Vatrepolo klub Inviktum iz Sarajeva dvije godine uzastopno bio je prvak BiH u omladinskim kategorijama, a talentirana generacija kadeta otputovala je na završni turnir u Banju Luku s istim željama. Ipak, do trofeja nisu stigli, a kako su odmah nakon okončanja takmičenja objavili, svjedočili su nevjerovatnim sudijskim krađama zbog kojih su mladi vaterpolisti plakali i na kraju nisu htjeli uzeti medalje za treće mjesto.

Sarajevski vaterpolisti- Facebook

I dok su sumirali utiske s banjalučkog događaja, stiglo je nešto još neočekivanije. Organizatori takmičenja su dva dana kasnije objavili kako su mladi sarajevski vaterpolisti “napravili sramotan vandalski čin i polomili tuševe”. Pored toga, naglašeno je i kako su iz neobjašnjivih razloga ostavili medalje u svlačionici, prenosi “Avaz“.

Ovu informaciju roditelji vaterpolista Inviktuma primili su s velikim razočarenjem s obzirom na to da su oni i treneri svjedočili kako medalje jesu ostavljene, ali nije bilo nikakvog lomljenja.

– Obraćamo se u vezi s iznošenjem netačnih informacija koje su nanijele duševnu bol našoj djeci te udarile na ugled kluba. Prije svega, zašto je sve objavljeno dva dana nakon završetka prvenstva? Da li je razlog naša objava, u kojoj je navedena nepravda učinjena djeci, odnosno činjenice da su utakmice praćene lošim suđenjem u korist boljeg skora domaćina.

Pored nepravilnosti kroz utakmice, bili smo svjedoci i konstantnog komentiranja drugih klubova, roditelja, trenera, pa čak i djece domaćina, da se suđenje na svakoj utakmici odvija u interesu da domaćin gol-razlikom dođe do osvajanja prvenstva.

Nakon što su nam medalje dodijeljene, naši vaterpolisti su ostali da gledaju posljednju utakmicu u kojoj je igrao domaćin. Zašto niko naše trenere nije obavijestio da je nešto učinjeno u svlačionici?

Da, medalje su ostavljene, ali zašto niko ne postavi pitanje kolika je bol nanesena dječaku od 13 godina koji je tako postupio da svom treneru kaže: “Treneru, meni ovakva medalja ne treba”, ta ista medalja zbog koje vrijedno trenira cijelu godinu. S velikim razočarenjem i suzama pratili su ga i njegovi saigrači s riječima da ne žele da ih podsjeća na nepravdu i bol koja im je nanesena – objavili su iz Inviktuma.

ostavljene medalje- Facebook


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh