Ostali sportovi

Joshua se revanširao Ruizu i ponovo postao prvak svijeta u boksu

Anthony Joshua i Andy Ruiz večeras su u Saudijskoj Arabiji ukrstili rukavice u revanš borbi za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji po WBO, WBA i IBF federaciji.

Anthony Joshua i Andy Ruiz - Twitter

Pobjedu je na bodove odnio Joshua.

U prvoj rundi nismo vidjeli mnogo čistih udaraca, a oba borca u meč su ušla dosta oprezno. U samom finišu prve runde odlično je desnim krošeom Joshua pogodio Ruiza i razbio mu arkadu, piše “Klix“.

Drugu rundu bolje je otvorio Ruiz i pogodio je Joshuu s dva direkta i razbio mu lijevu arkadu. Ubrzo je uzvratio Britanac i s još jednim desnim krošeom pogodio Ruiza na isto mjesto.

Treća runda bila je znatno lošija od prethodne dvije i nismo vidjeli mnogo čistih udaraca. Ništa bolje nije bilo ni u četvrtoj rundi, a Ruiz je pogodio jedan desni kroše u posljednjih deset sekundi, ali nije previše uzdrmao Britanca.

Na samom početku šeste runde Ruiz je odlično pogodio lijevim krošeom Joshuu, a Britanac se nakon udarca Meksikanca samo nasmijao. Vratio je Joshua, također lijevim krošeom u finišu runde koja je ponudila više nego prethodne dvije.

Ruiz je u sedmoj i osmoj rundi nekoliko puta pogodio Joshuu u tijelo, a nekoliko puta ušli su i u otvorenu borbu koja više odgovara Meksikancu. U finišu osme runde Meksikanac je dva puta pogodio Joshuu, prvom lijevim, a potom i desnim krošeom.

Deveta runda pripala je Joshui koji je vezao nekoliko dobrih udaraca i nije dozvolio Ruizu da uđe u otvorenu borbu. Sjajno je pogodio prednjim direktom Meksikanca, a potom je vezao i lijevi kroše. Slično je bilo i u desetoj rundi, a Britanac je ponovo s nekoliko puta direktom pogodio Ruiza.

Joshua je u 11. i 12. rundi rutinski priveo borbu kraju. Čak je u 12. rundi dva puta odlično pogodio Ruiza prednjim direktom i riješio je i posljednju rundu u svoju korist.

U mečevima koji su prethodili glavnom događaju večeri Filip Hrgović je slavio protiv Erica Moline nokautom u trećoj rundi. Dillian Whyte pobijedio je Mariusza Wacha jednoglasnom odlukom sudija, dok je meč Michaela Huntera i Alexandera Povetkina završen neriješeno.

Podsjetimo, dva borca prvi put su rukavice ukrstila u junu 2019. godine kada je Ruiz u sedmoj rundi nokautirao Joshuu za titulu prvaka svijeta u WBA, WBO i IBF kategoriji te ujedno Joshui nanio prvi poraz u profesionalnoj kategoriji. Bio je to prvi poraz Joshue u profesionalnoj karijeri.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh