Ostali sportovi

Ruski Popaj hitno operisan, malo je nedostajalo da ostane bez ruke

Ruski bodybuilder Kiril Terešin (23), poznat pod nadimkom Ruski Popaj zbog ogromnih bicepsa, hitno je operisan i zamalo je ostao bez ruke.

Kiril Teresin - Novosti.rs

Kirillu su doktori ranije rekli da će mu morati amputirati ruke ako nastavi koristiti kombinaciju hemikalija koju sam radi kod kuće, a koja je bazirana na Synthol ulju, popularnom među nekim bodybuilderima.

Čak i da sad prestane ubrizgavati supstancu, njegovo tijelo je neće moći izlučiti sljedećih pet do sedam godina“, rekao je prije dvije godine doktor Evgeny Lilin, a sada je situacija postala ozbiljnija.

Riskira život zbog mišića

Terešin je u sebe, prema riječima plastičnog hirurga Dimitrija Melnikova, ubrizgao tri litre jeftine tekućine poput vazelina, a to ga je zamalo skupo koštalo.

Uklonio sam mu oštećeno tkivo iz jedne ruke. Vazelina je bilo ispod kože, tkiva i u samim mišićima. Sve to smo izvadili, a sad moramo paziti na vene, živce i ostalo kako bi udovi ostali funkcionalni“, izjavio je Melnikov pa je dodao:

Moglo mu je sve otići na bubrege. Mislim da Kiril nije svjestan posljedica onoga što je napravio“.

Nije uspio u MMA svijetu

Terešin, koji je zbog svojih ogromnih bicepsa dobio nadimak Ruski Popaj, okušao se u MMA sportu.

U meču protiv popularnog ruskog blogera Olega Mongola u ruskom Abakanu 23-godišnji Kirill izgubio je nakon tri minute. Nekoliko puta je snažnim udarcima uzdrmao suparnika, ali čim se borba preselila na parter, bio je primoran predati jer je u tom segmentu borbe očajan, piše “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh