Ostali sportovi

Prije pet godina se borio za život: Kerim Hasić za BiH donio srebrenu medalju

Među 380 takmičarki i takmičara koji su iz 25 zemalja nastupili na Evropskom džudo kupu za kadetkinje i kadate u Kopru, Bosna i Hercegovina može biti ponosna na tri medalje.

Kerim Hasić - RadioSarajevo.ba

Reprezentativci Bosne i Hercegovine Kerim Hasić (17) osvojio je srebrenu, dok su Hana Piralić i Branko Tadić osvojili bronzane medalje na jakom takmičenju u Sloveniji.

Ovim rezultatom naši sportisti su osvojili nove bodove za Svjetsku kadetsku ranking listu, što je uspjeh vrijedan pažnje.

Po povratku iz Kopra, Kerim Hasić je za “Radio Sarajevo” prenio dojmove iz Slovenije gdje je na putu do evropske medalje pobijedio tri jaka takmičara.

„Super je bilo u Kupru. Prije polaska na Evropski kup, jedna od medalja je bio moj cilj. Ovo mi je zadnja godina kadeta, tako da sam se pripremao za ovo takmičenje”, kaže Hasić na početku razgovora.

Kerim je na putu do srebra prvo pobijedio takmičara iz Francuske, zatim Velike Britanije, te Hrvatske. U finalu sam poražen od Hrvata, ali ne žalim”, nastavlja Hasić.

Džudom se Kerim počeo baviti s devet godina. Krenuo je u Džudo klubu “Braća Lukač”, a sada je član “Bosne” iz Sarajeva.

“Već osam godina se bavim džudoom. Utisak nakon nastupa u Sloveniji je fantastičan. Idemo dalje, nema stajanja. Želim da idem još jače i još bolje. Nakon europske, sada želim svjetsku medalju. Dok je ne osvojim, nema stajanja”, dodao je Hasić.

Šampion Kerim Hasić se 2014. godine borio za život. Njegov otac Kemal Hasić, popularni pjevač, tada je medijima kazao da je Kerim imao tešku upalu pluća.

“Rađena mi je bronhoskopija i jedva preživio. Sve zbog toga jer me napala bakterija stafilokok. Onda se sve iskompliciralo, pao mi je imunitet, a ljekari su govorili da su male šanse da preživim. Ali, hvala dragom Allahu i doktorima, preživio sam, iako su me mnogi otpisali”, priča nam Kerim.

Upravo zbog toga, Kerim je i zahvalan ocu Kemalu.

“Hvala njemu što mi je pružio sve ovo, kao i mojim bivšim trenerima braći Lukač, Eldinu i Aldinu, kao i sadašnjim Arijani Jahi i Branislavu Crnogorcu. nadam se da ću ih ponovo imati priliku obradovati”, kazao je Kerim Hasić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh