Ostali sportovi

Indonezijska Spiderwoman za manje od sedam sekundi oborila rekord u sportskom penjanju

Indonežanka Aries Susanti Rahayu ili indonezijska Spiderwoman, kako su je već prozvali, osvojila je internet nakon što je za manje od sedam sekundi postavila novi svjetski rekord u brzom penjanju.

No image - Haber.ba

Na takmičenju IFSC Xiamen World Cup u Kini, 24-godišnjakinja se uspjela uspeti uz zid visine 15 metara za nevjerovatnih 6,9 sekundi, ostavivši u bunilu svoju protivnicu YiLing Song.

Ovo je prvi put da se žena uspjela za manje od sedam popeti uz tamičarski zid, a snimak ovog nevjerovatnog podviga postao je viralan nakon što ga je podijelio Mark Serrels iz CNET-a.

“Oboren je rekord u ženskom brzom penjanju, i to za manje od sedam sekundi. Nadljuski”, napisao je Serrels u opisu videa koji je prikupio desetine hiljada lajkova i više od milion pregleda.

Prethodni rekord držala je upravo protivnica Indonežanke, Kiseskinja YiLing Song koja se u aprilu ove godine na takmičenju u Chongqingu popela uz 15-metarski zid za 7,1 sekundu.

Indonežanka pod nadimkom Spiderwoman sada će imati priliku okušati se na Olimpijadi u Tokiju iduće godine kada sportsko penjanje doživi svoju premijeru na ovoj sportskoj manifestaciji, piše “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh