Ostali sportovi

Amel Tuka šesti u finalu Dijamantske lige u Zurichu

Amel Tuka, najbolji basanskohercegovački atletičar, osvojio je šesto mjesto na utrci na 800 metara u finalu „Dijamantske lige“ u Zurichu.

Amel Tuka - Twitter

Prvo mjesto pripalo je Donavan Brazieru. Ovo je bio treći Amelov nastup na mitinzima „Dijamantske lige“ u ovoj sezoni a u prošlom je u Monaku osvojio treće mjesto s najboljim vremenom sezone (1:43,62).

Amel je na ovu utrku došao sa visinskih priprema u ST.Moritzu gdje je proveo dvije sedmice.Najbolji bh. atletičar Amel Tuka na osnovu rezultata u 2019. godini izabran je u reprezentaciju Evrope, koja će 9. i 10. septembra imati dvomeč protiv selekcije SAD-a.

Ovo je bio Tukin svojevrsni test pred Svjetsko Atletsko prvenstvo u Dohi koje je na rasporedu za nešto više od mjesec dana, tačnije od 27. septembra do 6.oktobra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh