Ostali sportovi

Mesud Pezer postavio novi državni rekord u bacanju kugle

Na atletskom mitingu u švedskom gradu Vaxjo najbolji bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer postavio je novi državni rekord u disciplini bacanje kugle.

Mesud Pezer - Zenit.ba

Mesudov najbolji hitac završio je na daljini od 21,48 metra što je bilo dovoljno da ubjedljivo osvoji prvo mjesto na tom atletskom mitingu.

Dosadašnji rekord Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini je bio također u vlasništvu Mesuda Pezera i iznosio je 21,40 metar.

“Presretan sam što sam danas kuglu bacio na ovu zaista dobru dužinu kojom sam popravio državni rekord za 8 cm. Zadovoljan sam uslovima za treniranje koje imam na pripremama u Švedskoj, što se automatski odražava i na moju pozitivnu formu. Nadam se da će i u takmičenjima koja su ispred mene moja forma ostati na zavidnom nivou”, izjavio je Pezer, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh