Ostali sportovi

Prvi put u historiji: Bosna i Hercegovina domaćin Evropskog prvenstva u tekvandou

Evropska Taekwondo asocijacija danas je objavila da će Bosna i Hercegovina po prvi put u historiji biti domaćin Evropskog seniorskog i juniorskog prvenstva u olimpijskim kategorijama, te Evropskog master turnira.

Tekvando - SCsport.ba

Osim toga, BiH će biti domaćin i prvenstva ‘Generation 24’ za kadete. Pored Bosne i Hercegovine u regiji 5, nalaze se još i Albanija, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Izrael, Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska.

BiH će biti domaćin događaja koji će se održati od 28. oktobra do 1. novembra 2020. godine, a član izvršnog odbora za međunarodne odnose gospodin Samir Šarić istakao je danas kako je posebno sretan zbog događaja koji predstoje, te da je BiH prva država u regionu koja će biti domaćin ovakvoj vrsti događaja.

Obećanje je ispunjeno, naša država će po prvi put biti domaćin Evropskih prvenstava u olimpijskom taekwondo-u. Rad saveza nagrađen je prvenstveno dobijanjem organizacije G1 takmičenja, a sada i dobijanjem organizacije evropskih prvenstava u olimpijskom taekwondu“, kazao je Šarić.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina biće domaćin taekwondo G1 turnira u oktobru ove godine. Zenička Arena ugostit će preko 800 takmičara iz raznih zemalja širom svijeta, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh