Ostali sportovi

Bosanac na stadion “Wembley” izašao uz pjesmu “Da te nije Alija”

Bh. strongman Nedžmin Ambešković učestvovao je na prestižnom takmičenju “Giants Live” koje se održava na kultnom stadionu Wembley u Londonu.

Nedžmin Ambešković na Wembleyu - Screenshot/YouTube

Wembley je domaćin kvalifikacionog takmičenja za World Strongest Man 2020, te Svjetskog prvenstva u deadliftu na kojem učestvuje Ambešković kao prvi Bosanac na prestižnom takmičenju najjačih ljudi svijeta.

Ambešković je prilikom predstavljanja izašao uz pjesmu Dine Merlina “Da te nije Alija”, a nosio je zastavu Bosne i Hercegovine, piše “Radio Sarajevo“.

Inače, riječ je o 28-godišnjem sportisti rođenom u Vlasenici. Tokom rata je izbjegao u Sarajevo, a od 2011. godine sa porodicom živi u švedskoj prijestolnici Stockholmu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh