Ostali sportovi

Amel Tuka: “Konkurencija teška, ali želim da uživam”

Jednog od najboljih bh. atletičara sutra očekuje miting Dijamantske lige u Švicarskoj.

Amel Tuka - Facebook

Poslije pobjede na mitingu Dijamantske lige u Štokholmu i “Golden Spajka” u Ostravi, očekuje me još jedan veliki izazov u Lozani“, izjavio je bh. atletičar Amel Tuka pred sutrašnji miting Dijamantske lige u Švicarskoj, prenosi “Fena”.

Tuka ističe da o konkurenciji ne treba trošiti mnogo riječi jer svi njegovi protivnici su u dobroj formi, željni pobjeda i dokazivanja.

Sretan sam što sam se vratio u Dijamantsku ligu i što mogu tamo predstavljati BiH kao jedini atletičar iz naše zemlje na ovom prestižnom takmičenju. Osjećam se veoma dobro i spreman sam za takmičenje. Želim da uživam u svakoj trci jer nisam opterećen rezultatom, ali daću svoj maksimum da bi se borio rame uz rame s najboljim osamstometrašima svijeta“, izjavio je Tuka.

Tuka će u Lozani imati konkurenciju u vidu Amerikanaca Haruna Abde i Klejtona Marfija, Kenijaca Vajklifa Kinjamala, Fergusona Čeruijot Rotiča i Emanuela Kipkurui Korira, Poljaka Adama Kčota i Marsina Levandovskog, Britanca Gaja Lirmonta, Kanađanina Brendona MekBrajda i Portorikanca Veslija Vaskeza.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh