Ostali sportovi

Proglašeni pobjednici dvije noćne utrke u Sarajevu

U okviru festivala ‘Olimpija Run Fest’ večeras su u centru Sarajeva održane dvije utrke Vienna Run4Lifestyle i Dolorex B2B Relay Night Run.

U utrkama ulicama glavnog grada BiH sudjelovalo je više od 900 trkača iz 20 zemalja svijeta, prenosi “Klix“.

U muškoj konkurenciji tradicionalne utrke Vienna Run4Lifestyle na 10 km prvi na cilj stigao je Srđan Samardžić, drugoplasirani je Alija Imamović, a trećeplasirani je Uroš Gutić.

U ženskoj konkurenciji, pobjedu je odnijela Amela Trožić, a drugo i treće mjesto osvojile su Hanifa Terzić i Star Hy.

U štafetnoj utrci Dolorex za kompanije najbrži je bio tim kompanije Decom, dok je drugi bio tim Lysobact-a, a treći kompanije Bolex.

Kompanije s najviše timova učesnika bile su kompanija dm te generalni sponzor štafetne utrke za kompanije – Bosnalijek.

Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run i Dolorex B2B štafetni noćni cener, su međunarodne i društveno odgovorne trke kojima je otvoren najmasovniji festival trčanja u BiH – Olimpija Run Fest.

Trasa utrka prolazila je kroz najljepše dijelove Sarajeva, promovirajući turistički potencijal glavnog bh. grada, koji je tim povodom ostvario više od 500 noćenja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh