Ostali sportovi

Andy Ruiz Jr poslao na pod Joshuu i postao svjetski prvak

Meksički bokser Andy Ruiz Jr napravio je jedno od najvećih iznenađenja u svijetu boksa, pobijedivši do sinoć neporaženog Anthonyja Joshuu prekidom u sedmoj rundi, preotevši mu tako IBF, WBO i WBA naslove svjetskog teškaškog prvaka.

Andy Ruiz Jr - CNN.com

– Pobijedio me je dobar borac. Bit će zanimljivo vidjeti dokle može ići. On je za sada prvak, a ja ću se vratiti – izjavio je nakon meča Joshua.

Iako je bio ogroman autsajder Ruizova pobjeda nije bila plod slučajnosti. Do prekida Meksikanac je na pod četiri puta slao Joshuu da bi ga serijom razornih udaraca još jednom nokautirao u sedmoj rundi i okončao meč.

Ruizu je to bila 33. pobjeda u karijeri u 34 meča, 22. do koje je došao nokautom. Joshua sada ima 22 pobjede i jedan poraz.

Zanimljivo je da Ruiz nije ni trebao boksati sinoćnji meč već je prije šest sedmica uskočio kao zamjena za Jarrella Millera koji je suspendiran zbog korištenja nedopuštenih sredstava, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh