Ostali sportovi

Nekadašnji selektor Hrvatske poginuo u saobraćajnoj nesreći

Nekadašnji selektor hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, Miroslav Aksentijević poginuo je jučer u saobraćajnoj nesreći.

Miroslav Aksentijević - Blic.rs

Aksentijević je hrvatsku reprezentaciju vodio na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine, te godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu u Japanu.

“Miroslav je nastradao dok je bio na motoru, na naplatnim kućicama kod Rume na njega je naletio automobil. Ubrzo je prebačen u bolnicu u Šabac, ali se nažalost nije uspio izvući. Ovo je velika, strašna tragedija za sve nas, riječ je o velikom stručnjaku koji je u par navrata ostavio veliki trag u hrvatskoj odbojci”, kazao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković, prenosi “Hina”.

“U velikoj nevjerici i s neizmjernom tugom javljamo svim našim odbojkaškim prijateljima da se danas ugasio jedan veliki odbojkaški život, bivšeg selektora hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, Miroslava Aksentijevića. Tragičnom saobraćajnom nesrećom završila se sportska i životna priča našeg trenera i prijatelja”, navodi se u saopštenju Odbojkaškog saveza Hrvatske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh