Ostali sportovi

NE POMAŽE NI KAUCIJA OD MILION EURA: Sud donio odluku da ADNAN ĆATIĆ OSTAJE U PRITVORU

Zemaljski sud u Kelnu odbio je zahtjev za ukidanje odluke o pritvoru bokseru iz BiH i bivšem šampionu Adnanu Ćatiću (alias Felix Sturm), kojeg tužilaštvo tereti za utaju poreza.

Adnan Ćatić - Twitter

Kako je saopšteno iz ovog suda, odluka o pritvoru za Ćatića tako ostaje u potpunosti na snazi. Takođe, s tim u vezi odbijen je prijedlog da se Ćatić pusti na slobodu uz kauciju od milion eura, piše Klix.

Na sve to se žalilo Tužilaštvo u Kelnu, a Zemaljski sud odlučio je uvažiti ovu žalbu uz obrazloženje da za osumnjičenog postoji bojazan da bi boravak na slobodi mogao iskoristiti za bjekstvo, zbog čega nije prihvaćen ni pozamašan iznos kaucije, piše “SrpskaInfo“.

Ćatić je uhapšen 5. aprila u Kelnu dza vrijeme posjete fitnes sajmu FIBO, a policija ga je lišila slobode zbog optužbi na utaju poreza.

Iz Tužilaštva u Kelnu se još nisu izjasnili o iznosu utajenog poreza za koji ga terete.

Prema pisanju njemačkog “Bilda”, protiv njega je otvorena istraga i zbog dopinga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh