Ostali sportovi

Ćatićevom advokatu ni traga ni glasa

Njemački bokser koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Adnan Ćatić, i dalje se nalazi u pritvoru nakon što je uhapšen u subotu. Poznati bokser uhapšen je na sajmu fitnes opreme Fibo jer je optužen da je utajio porez. Ćatić je bio gost na ovom sajmu, a onda su svi ostali šokirani kada se pojavila policija koja je privela ovog boksera.

Adnan Čatić - Tuzlanski.ba

Ćatić se optužuje za utaju poreza, a prema pisanju njemačkih medija dokazi protiv njega su veoma jaki. Radi se o događaju iz 2010. godine kada je Ćatićeva firma Stur Box Promotion GMBH potpisala ugovor s agencijom UFA Sport i televizijom Sat 1.

Ovaj ugovor njemačkom bokseru trebao je donijeti oko 1,5 i dva miliona eura po borbi, a u ugovoru je bilo dvanaest borbi koje su emitovane na Sat 1 od 4. septembra 2010. i 20. februara 2016. godine.

Na kraju je promoter Ahmet Oner tužio Ćatićevu firmu i poručio da mu nisu isplatili sve naknade, te je otkrio da su zaradili oko 20 miliona eura. Problem je nastao jer su odmah shvatili da je Ćatićeva firma prijavila znatno manje poreza nego što je trebala.

Također, ono što mnoge čudi jeste da se advokat Adnana Ćatića uopšte nije oglašavao. Iz njemačke policije su otkrili da nisu dobili ni zahtjev za pregovore oko njegovog puštanja na slobodu uz kauciju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh