Ostali sportovi

Poznati detalji hapšenja Adnana Ćatića: Oglasio se glasnogovornik policije

Već smo izvijestili da je njemački bokser bh. porijekla Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, uhapšen. Ćatić je uhapšen u petak u Kolnu objavio je Bild, a potvrdila policija.

Adnan Ćatić - Bild

“Felix Šturm je uhapšen na sajmu fitnesa Fibo koji se ovog vikenda održava u Kolnu”, izjavio je glasnogovornik policije.

Protiv boksera je otvoren kazneni nalog zbog utaje poreza. Medije je zanimalo zašto je Ćatić uhapšen na sajmu?

“Razlog je to što je Ćatić u posljednje vrijeme s porodicom živio u Bosni i Hercegovini i bio nedostupan njemačkim pravosudnim organima”, rekao je glasnogovornik policije.

Mediji podsjećaju da ovo nije prvi put da bivši bokserski šampion svijeta ima problema s policijom. Tako je 2015. godine tužilaštvo vodilo istragu protiv Ćatića zbog pokušaja podsticanja na ubistvo.

Također, šampion supersrednje kategorije došao je na naslovnice zbog pozitivnog nalaza na doping kontroli. Ćatić je testiran nakon pobjede 20. oktobra 2016. u Oberhausenu protiv Rusa Fjodora Čudinova i bio pozitivan na anaboličku supstancu hidroksi-stanozolol, piše “Radiosarajevo.ba“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh