Ostali sportovi

Atletičar iz Kenije najbrži u Mostaru

Brojni rekreativci, sportisti i entuzijasti jutros su uzeli učešće na mostarskom polumaratonu, koji je posljednjih godina postao proljetna tradicija u gradu na Neretvi. Pretpostavlja se da je nastupilo oko šest stotina takmičara, i to iz 15 različitih zemalja, a najuspješniji među njima bio je Samuel Naibei Kiplimo iz Kenije.

Samuel Naibei Kiplimo-Haber.ba

On je dionicu polumaratona istrčo za sat i osam minuta. Drugo mjesto pripalo je Milanu Mitroviću iz Užica, a treće Srđanu Samardžiću iz Brčkog. Kod žena je slavila legendarna Olivera Jevtić.

Staza je vodila od Potoka, desnom stranom Neretve do ulaska u grad, a zatim se nastavila gradskim ulicama do Meppasa. Za vrijeme trajanja u periodu od 9 do 12 sati, veliki broj gradskih saobraćajnica bio je zatvoren za promet.

U sklopu Mostar Run Weekenda jučer je održana konferencija na kojoj su predavači iz regiona govorili o problematici trčanja, prevenciji sportskih povreda, rehabilitaciji, o trčanju kao stilu života i pripremama za trkačke poduhvate.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh