Ostali sportovi

Habib: Nije prvi put da Kadirov pomaže Dagestanu, neka mu Allah podari dug život

UFC borac Habib Nurmagomedov zahvalio se lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu za finansijsku podršku žrtvama požara u dagestanskom selu Tisi-Ahitli.

Ramazan Kadirov-Khabib-Screenshot-Instagram

“Hvala ti mnogo, brate, što se zauzimaš za mnoge probleme u Dagestanu. Ovo nije prvi put da pomažeš. Molim Allaha da ti podari dug život i da te sreća prati u svemu”, napisao je Nurmagomedov na Instagramu te dodao, piše “Klix.ba“.

“Svaka osoba u našoj Republici, nevezano za status, mora učiniti minimalno kako bi ojačali odnose između naših ljudi – Čečena i Dagestanaca.”

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Большое спасибо Брат @za_kadyrova_95eng за то что принимаешь участие во многих бедах Дагестана, это не первый случай, когда помощь оказывается тобою Дагестану. Пусть Аллах даст тебе долгих лет жизни и пусть удача сопутствует тебе во всем. Каждый человек наших Республик, независимо от работы или социального положения, должен сделать хоть что-то, чтобы укреплялись братские отношения между нашими народами – Чечни и Дагестана. #мыБратья #мыСоседи #Чечня #Дагестан

Objavu dijeli Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov)

Podsjetimo, u požaru u Tisi-Ahitiliju u prvom danu marta gorjelo je 17 kuća. Njih 11 je u potpunosti izgorjelo, dok je šest teško oštećeno. Na kraju su 64 osobe ostale bez krova nad glavom.

Kadirov je donirao 10 milion rubalja (gotovo 300.000 KM) za obnovu sela, a ranije je u više navrata upućivao poruke podrške za Habiba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh