Ostali sportovi

Edin Baković v.d. selektora muške odbojkaške reprezentacije BiH

Edin Baković imenovan je za vršioca dužnosti selektora muške seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na period od šest mjeseci, odlučio je Upravni odbor Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici u Sarajevu.

Edin Baković - Nezavisne.com

Baković trenutno radi kao trener u Kataru u klubu El Džaiš, a radi se o jednom od najkvalitetnijih trenera sa ovih prostora. U igračkoj karijeri upisao je 86 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, a boje reprezentacije Bosne i Heregovine branio je 60 puta, saopšteno je iz OSBiH.

Za direktora muške seniorske odbojkaške reprezentacije BiH imenovan je Edin Glogić.

Upravni odbor razriješio je sve selektore dužnosti, a osim Bakovića imenovan je selektor ženske kadetske reprezentacije BiH, a ovu funkciju će obavljati Zoran Vidaković.

Nakon što je Amila Obradović razriješena sa pozicije generalnog sekretara, na lični zahtjev, Upravni odbor ukazao je povjerenje Lejli Zonić koja će u narednih šest mjeseci biti vršilac dužnosti generalnog sekretara, sa mogućnošću produženja saradnje, navodi se u saopštenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh