Ostali sportovi

Brady i Patriotsi dobili najčudniji Super Bowl u historiji

New England Patriotsi pobijeidli su Los Angeles Ramse 13:3 u 53. Super Bowlu i došli do šestog naslova pobjednika NFL-a.

Tom Brady - Twitter

Trebala je to biti spektakularna utakmica dva najbolja napada u ligi i Super Bowl koji će se pamtiti godinama. Pamtit će se, ali kao Super Bowl s najmanje poena od 1973. godine i kao Super Bowl u kojem je Tom Brady (21/35, 262 yds, 0 TD, 1 INT) ušutkao i one zadnje kritičare i sad je bez ikakve rasprave najveći igrač u historiji.

Nije mu ovo bila najbolja utakmica u karijeri. Nije ni u 100 najboljih u karijeri. Ali, kad je bilo bitno i kad je trebalo učiniti nešto da se utakmica prelomi, Brady je opet napravio svoje, piše “Index“.

U čudnoj utakmici Patriotsi su vodili šokantnih 3:0 na poluvremenu field goalom Gostkowskog deset minuta prije kraja druge četvrtine. Jared Goff (19/38, 229 yds, 0 TD, 1 INT) odigrao je ispod svakog nivoa, nisu ni Brady i društvo bili ništa bolji i, u biti, jedini igrač koji je došao na utakmicu bio je nevjerovatni Julian Edelman koji je u jednom trenutku sam imao više osvojenih jardi (93) od cijelog napada Ramsa (72) i bio je proglašen MVP-jem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh