Ostali sportovi

Lindsey Vonn otkrila kad završava karijeru: “Tijelo mi je polomljeno, ne može se oporaviti”

Posljednje dvije sedmice za mene su bile prepune emocija, ali donijela sam najtežu odluku u životu i prihvatila da se više ne mogu baviti skijaškim trkama, započela je svoje obraćanje na Instagramu američka skijašica Lindsey Vonn.

Lindsey Vonn - Snowbrains.com

Ona je, naime, najavila je povlačenje iz Svjetskog kupa.

Proteklih nekoliko godina Vonn se mučila s povredama, a nakon saniranja istih vrlo brzo nadovezivale su se nove.

Svoju prvu pobjedu ostvarila je u spustu u kanadskom Lake Louisu, a zadnju pobjedu ostvarila je takođe u spustu u švedskom Areu.

Spletom okolnosti, ali i simbolično, karijeru će završiti upravo u Areu na svjetskom prvenstvu koje se održava ovog februara.

Vonn je ukupno pobijedila 82 puta u trkama Svjetskog kupa, a pobjede je ostvarivala u svim mogućim disciplinama što dovoljno govori koliko je kompletna skijašica.

Osvojila je 20 kristalnih globusa, ima tri olimpijske medalje i sedam medalja sa Svjetskih prvenstava.

Nažalost, nije uspjela da dostigne rekord Ingemara Stenmarka, koji je u Svjetskom kupu pobijedio 86 puta i to navodi kao jedino za čime će žaliti.

“U skijanju sam uvijek išla do krajnjih granica, što mi je donijelo velike uspjehe, ali i dramatične padove. Tijelo mi je polomljeno, ne može se oporaviti i ne dozvoljava mi da odskijam zadnju sezonu na način kako sam oduvijek sanjala”, požalila se Vonn, prenose “Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh