Ostali sportovi

Irma Karišik, magistrica sporta i tjelesnog odgoja i trenerica sankaške reprezentacije BiH, svestrana je i uspješna bh. sportistkinja

Ova mlada i uspješna djevojka bavila je se mnogim sportovima koji su je usmjerili ka izgradnji sportske karijere. Vođena motoom „U zdravom tijelu zdrav duh“ svoje bogato iskustvo prije godinu dana je odlučila iskoristiti za pomoć drugima u transformaciji tijela i duha kroz aerobik i druge programe u aerobik studiju „Corpora Sano“, kojem je prvobitni cilj promocija zdravog života

Irma Karišik - Haber.ba

– Tokom svog profesionalnog obrazovanja i bavljenja sportom stekla sam bogata znanja o ovim oblastima, te me je to dodatno motiviralo da se usmjerim ka personalnim treninzima osoba.
Moj dugoročni cilj je motiviran generalnim nezadovoljstvom ljudi u okruženju, te time želim da poboljšam kvalitetu njihovih života prenošenjem stečenog znanja i iskustava na klijente sa ciljem propagiranja bitnosti zdrave ishrane i fizičke aktivnosti – kaže Karišik.

Svestrana sportistkinja 2007. godine priključila se Sankaškom savezu BiH i prestavljala našu zemlju u sankanju na prirodnim stazama. No, zbog nepopularnosti ovog sporta u našoj zemlji njeni treninzi i takmičenja su se odvijala u Austriji, Italiji, Njemačkoj i drugim zemljama.

– Jedina sam sankašica iz BiH koja je ustrajala i predstavljala državu na međunarodnim i svjetskim takmičenjima. Ostvarivala sam uspješne rezultate na svjetskim prvenstvima i pored nedostatka podrške. Za sve moje uspjehe u sankanju na prirodnim stazama zahvalna sam FIL-i (Međunarodna Sankaška Federacija), koja je prepoznala moj potencijal i finansirala sve treninge i takmičenja. Usljed mog dugogodišnjeg iskustva i nesebičnog zalaganja predstavnici FIL-e su prepoznali moj kvalitet, te mi ukazali povjerenje i kao trenerici sankaške reprezentacije BiH- govori Irma.

Ove godine učinila je veliki korak u cilju promocije i razvoja ovog sporta u BiH time što je bila neposredna veza između FIL-e i najboljih sankaša svijeta na prirodnim stazama.
– Uz pomoć Sankaškog saveza BiH, FIL-e i najboljeg sankaša svijeta Patricka Pignetera iz Italije organizovala sam jednodnevnu prezentaciju ovog sporta na Trebeviću pored bob staze 3. oktobra. U ovom projektu je učestvovalo desetero djece koji su se upoznali s ovim sportom i stekli osnovne vještine. Meni kao trenerici ovog sporta FIL-a je donirala četvere sanke na točkovima koje mi omogućavaju dalji razvoj sankanja na prirodnim stazama u BiH. Moje razvojne aktivnosti ovog sporta za ovu sezonu su odlazak na generalni trening juniora od 11. do 16. novembra sa pet mališana u Austriji, te krajem decembra odlazak u dvomjesečnu sezonu sankanja na prirodnim stazama- otkriva trenerica.

Osim sankanja na prirodnim stazama Irma se bavi raftingom i fitnesom.

– Raftingom se bavim od 2009. godine gdje sa klubom SRK „Bosna“ učestujem sa ženskim rafting timom na svim državnim i evropskim takmičenjima. Ostvarile smo zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima, te doprinijele da rafting dospije na viši nivo u BiH – kaže Karišik.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh