Košarka

Preminuo je jedan od simbola Klivlenda: Život je obilježila pozitivna energija i neizlječiva bolest

Nik Gilbert, sin vlasnika franšize Klivlend Kavalirs, bio je amajlija ove ekipe, opisuju ga američki mediji

Nik Gilbert (Nick), sin vlasnika NBA franšize Klivlend Kavalirs Dena Gilberta (Dan), preminuo je ovog vikenda.

Američki mediji prenose da je Nik preminuo od posljedica dugogodišnje borbe sa neurofibromatozom. Riječ je o neizlječivoj bolesti koja je kod Nika otkrivena dok je još bio beba i koja uzrokuje pojavu tumora po tijelu.

Dvadesetšestogodišnjak je bio jedan od simbola Klivlenda i jedna od amajlija, kako ga opisuju u američkoj štampi.

– Bio je voljen i poštovan od strane mnogih ljudi, njegovih roditelja, Danijela i Dženifer Gilbert, braće i sestara, baka i djedova. Voljeli su ga i brojni drugi rođaci, prijatelji, a poštovali su ga mnogi posvećeni ljekari, medicinske sestre i njegovatelji – piše u osmrtnici posvećenoj mladiću.

Poslat je bio 2011. kao predstavnik kluba na NBA draft sa samo 14 godina, a jedna od glavnih karakteristika je bila mašnica kao Nikov voljeni modni detalj po kojem je bio prepoznatljvi.

Upravo te 2011. godine Kavsi su draftu dobili prvi i četvrti izbor i još tad je Nik bio sretan za klub koji će pet godina kasnije postati NBA šampion.

Mašnica je postala i simbol prikupljanja novca za borbu sa spomenutom bolešću, dok je on zbog svoje pozitivne energije postao miljenik navijača ekipe iz Ohaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh