Košarka

Košarkaši Atlante poraženi od Portlanda: Bogdanović sjajno igrao

Interesantno je da je Atlanta samo jednom imala prednost na ovom meču

Bila je ovo sjajna noć za srbijanskog košarkaša Bogdana Bogdanovića i može se reći da je izostala samo pobjeda kako bi se kompletiralo maestralno veče. Atlanta je ipak položila oružje pred sjajnim Portlandom na Zapadnoj obali – 129:125.

Bio je ovo ultra-efikasan meč u kojem su raspucani bili i jedni i drugi. Gledali smo pravu rapsodiju u napadačkom smislu, a na kraju je presudila penal završnica.

U njoj je Atlanta u jednom momentu došla i do poravnanja, ali se Portland na kraju ipak “iskobeljao”. Treba reći da su Hoksi na početku posljednje dionice bili u deficitu od čak 10 poena.

Interesantno je da je Atlanta samo jednom imala prednost na ovom meču i to još u prvoj četvrtini kod rezultata 22:23. Nakon toga uslijedila je surova dominacija domaćina.

Bogdanović je ubacio 23 poena, sakupio je četiri skoka i podijelio sedam asistencija.

Imao je ozbiljnog saborca u vidu Mareja koji je dostigao čak 40 poena uz osam skokova i sedam asistencija u odsustvu Treja Janga, koji je današnji meč propustio.

Međutim, Dejm Lilard nije dopustio poraz u svom dvorištu i zahvaljujući sjajnoj partiji povukao je Portland do pobjede. Ubacio je čak 42 poena uz po dva skoka i isto toliko asistencija.

Atlanta zauzima mjesto koje vodi u plej-in sa skorom 25-26 na sedmoj poziciji Istoka, dok Portland sada ima 24-26 i vodi ljutu borbu za plasman u istu tu fazu takmičenja na Zapadu.

NBA rezultati

Filadelfija – Orlando 109:119

Bruklin – Los Anđeles 121:104

Minesota – Sakramento 111:118 (posle produžetka)

Oklahoma – Golden Stejt 120:128

San Antonio – Vašington 106:127

Dalas – Detroit 111:105

Finiks – Toronto 114:106

Portland – Atlanta 129:125.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh