Košarka

Košarkašice BiH večeras protiv Njemačke

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Weissenfelsu odigrat će susret trećeg kola kvalifikacija za Eurobasket protiv domaćina Njemačke.

ženska košarkaška reprezentacija BiH - bhrt

Riječ je o pravom izazovu za BH. selekciju, koja će nastupiti u potpuno izmijenjenom sastavu u odnosu na ekipu koju je selektor Goran Lojo imao na raspolaganju na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Boje reprezentacije BiH večeras će braniti: Milica Deura, Courtney Hurt, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Dragana Zubac, Nikolina Zubac, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Gabriela Visković, Jovana Mandić, Ajla Selimović i Milina Mišeljić.

– Njemačka je zaista respektabilan protivnik. Sjevernu Makedoniju su dobile s velikom razlikom, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Imaju dobre igračice, neke od njih nastupaju u jakim ligama Španije i Francuske, ali mi ćemo dati maksimum i fokusirati se na našu igru kako bismo pokušale ostvariti pobjedu – kaže Anđela Delić.

Susret u gradskoj dvorani u Weissenfelsu, koja je inače dom bundesligaša Mitteldeutschera, počinje u 19 sati. Za gledaoce u BiH osiguran je direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 4.

Nakon prva dva kola kvalifikacija reprezentacija BiH ima maksimalan učinak od dvije pobjede, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh