Košarka

Preminuo poznati srbijanski košarkaš, igrao je s čuvenim Draženom Dalipagićem

Jedan od nekada najboljih košarkaša Pirota, Jovan Tomanović preminuo je u 61. godini, potvrdio je njegov nekadašnji klub KK Pirot.

Jovan Tomanovic - Radiosarajevo

Tomanović je rođen 1961. godine, a tokom karijere najveći trag ostavio je upravo nastupajući za lokalni klub. Pored toga, nastupao je za ekipe čačanskog Borca, Bosne i drugih klubova iz nekadašnje Jugoslavije.

Razlog smrti je srčani udar, saopćio je Košarkaški klub Pirot na svojim društvenim mrežama, a poznato je da je Tomanović nakon završetka igračke karijere živio u teškim uslovima.

Između ostalog, pamte se i njegovi okršaji sa čuvenim Draženom Dalipagićem i jedan od susreta kada je postigao 59 poena, naspram 45 koliko je dao pomenuti Dalipagić.

Sahrana će se obaviti u ponedeljak, 26. septembra 2022. godine od 14 sati na Starom pazarskom groblju. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh