Košarka

Skenderija se naklonila junacima: Veliko slavlje nakon pobjede nad Francuskom

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je fenomenalan trijumf nad moćnom Francuskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a nakon toga uslijedilo je veliko slavlje u Skenderiji.

Slavlje u Skederiji - klix.ba

Više od 5.000 navijača priredilo je nevjerovatnu atmosferu u dvorani Mirza Delibašić od samog starta utakmice. Sve je “mirisalo” na lijepu noć za bh. košarkaše, a oni su to napravili priredivši veliku senzaciju, piše Klix.

Navijači su nosili košarkaše do pobjede i srdačno su ih bodrili kroz regularni dio meča i dva produžetka.

Po okončanju utakmice uslijedilo je zasluženo slavlje košarkaša i navijača u grotlu Skenderije. Navijači su bili oduševljeni hrabrom igrom naših izabranika.

U Skenderiji je bilo i suza radosnica nakon čudesne pobjede. Legendarni Gordan Firić nije mogao zaustaviti suze tokom slavlja.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Nema sumnje da će ovaj trijumf podići atmosferu u reprezentaciji nakon poraza u Crnoj Gori i biti odlična uvertira za predstojeći Eurobasket na kojem ćemo igrati protiv najvećih svjetskih selekcija. Večeras smo dokazali da i to možemo.

Pobjedom je naša selekcija zadržala šanse da se ipak nađe naredne godine na Svjetskom prvenstvu. Trenutno smo na omjeru 4:4, što je dovoljno za diobu četvrte pozicije u grupi. Prve tri će otići na Mundobasket, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh