Košarka

Potresno obraćanje Stevea Kerra: Neću pričati o košarci dok ubijaju djecu

Mnogi poznati sportisti oglasili su se tokom dana povodom masakra u osnovnoj školi u Teksasu u kojem je ubijeno najmanje 19 učenika i nastavnog osoblja, a najpotresnije je bilo obraćanje trenera NBa kluba Golden State Warriorsa Stevea Kerra.

Stev Kerr - screenshot

“Neću pričati o košarci jer me to ne zanima. Otkako smo završili trening 14-oro djece je ubijeno 500 kilometara odavde i s njima njihova učiteljica. U posljednjih deset dana smo imali stariju crnkinju ubijenu u supermarketu u Buffalu. Imali smo ljude u azijskoj crkvi ubijene u Californiji, a sada imamo djecu ubijene u školi. Kada ćemo uraditi nešto?”, zapitao se Kerr pred utakmicu njegove ekipe s Dallasom.

Trener NBA kluba je potom sa suzama u očima nastavio sa svojim obraćanjem

“Dosta mi sjediti ovdje i nuditi saučešće neutješnim porodicama. Umoran sam od izgovora, od minute šutnje, dosta je! Postoji 50 senatora koji odbijaju donijeti zakon o provjeri kod kupovine oružja. I postoji razlog zbog kojeg to neće uraditi kako bi ostali na vlasti. Hoćete li nastaviti stavljati svoju želju za moći ispred života naše djece? Igrat ćemo utakmicu, ali hoću da svako ovdje pomisli na svoje dijete, unuka, majku, brata, sestru… Kako bi se osjećali da se nekome od vas ovo desi?”, upitao je Kerr.
Inače, Kerru su se priključile mnoge NBA zvijezde koje su poput njega pozvala političare i senatore na odgovornost. prneosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh