Košarka

Musa odveo Breogan do nove pobjede u španskom prvenstvu

Breogan je u 27. kolu Endesa lige pobijedio San Pablo Burgos na domaćem parketu rezultatom 105:96, a dobru partiju pružio je Džanan Musa.

Džanan Musa - Vijesti.ba

Prva dionica pripala je Breoganu sa 30:21, ali Musa je upisao samo dva poena uz šut iz igre 1/5, ali se reprezentativac Bosne i Hercegovine “probudio” u nastavku utakmice i nastavio sa odličnom formom koja ga krasi ove sezone.

San Pablo Burgos je do poluvremena prišao na četiri poena zaostatka (48:44), a u trećoj dionici u nekoliko navrata je došao do poravnanja. Ipak, Breogan nije dopustio da u potpunosti preokrenu rezultat i na kraju je slavio sa 105:96.

Musa je utakmicu završio sa 20 poena, sedam skokova i tri asistencije. Od njega je bio efikasniji samo Bell-Jaynes u pobjedničkoj ekipi, dok je kod poraženih također 22 poena ubacio Eddie, a pratio ga je Benite sa 18 poena, piše SCsport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh