Košarka

Jusuf Nurkić briljirao i donio pobjedu Portlandu nad Bostonom

Jusuf Nurkić nastavlja pomjerati vlastite granice. Svoju dosad najbolju utakmicu ove sezone odigrao je večeras u Bostonu i postigao ključne poene za trijumf Portlanda u dramatičnoj završnici.

Jusuf Nurkić - SCsport.ba

Prvo je, nakon ofanzivnog skoka, pogodio horog za vodstvo Trail Blazersa 104:105 na 13 sekundi prije kraja, a zatim i zapečatio sudbinu domaćih Celticsa realizacijom slobodnih bacanja za konačnih 105:109.

Ujedno je bh. centar bio najbolji igrač na parketu TD Gardena s impresivnim double-double učinkom od 29 poena i 17 skokova za 38 minuta u igri. Tome je pridodao šest asistencija te po jednu blokadu i ukradenu loptu. Monstruozna partija, piše SCsport.

Podršku je imao u CJ McCollumu (24 poena) i Anferneeju Simonsu (21), dok je kod Bostona najbolji bio Jayson Tatum (27 poena, 10 skokova).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh