Košarka

Zmajevi još jednom pokazali karakter pobjednika: Velika pobjeda BiH u Bugarskoj

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine koje se igra na Filipinima, u Indoniziji i u Japanu.

BiH Bugarska - FIBA

Večeras je savladana Bugarska u gostima rezultatom 85: 75 i tako smo na najbolji mogući način startovali u ovom kvalifikacijonom ciklusu nakon što smo prije par dana savladali i Češku.

Zmajevi su u Botevgradu uz malo problema izvojevali veliki trijumf. Sjajno smo otvorili susret. U pojedinim trenucima prve dionice imali smo i 11 poena prednosti, da bi se Bugari sjajnom igrom vratili u život. prneosi “Radiosarajevo“.

U drugoj četvrtini domaći su čak prešli i u prednost, a onda su se naši momci konsolidovali i na pauzu otišli sa pristojnih plus osam.

U nastavku meča ta je prednost još rasla. Nekada je dosezala i rekordnih 19 poena, a na kraju su se domaći umalo i u potpunosti vratili.

Ipak, Bosnićevi izabranici nisu dopustili iznenađenje i slavili su veliku pobjedu.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Halilović sa 21 poenom, dok su sjajni Musa i Sulejmanović dodali 15, odnosno 14 poena.

U narednom kvalifikacijom prozoru igramo dvomeč sa Litvanijom i to u februaru mjesecu naredne godine.

Litvance ćemo prvo ugostiti 24. februara, nakon čega ćemo mi gostovati.

Kvalifikacije za SP 2023

Bugarska – Bosna i Hercegovina 75:85


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh