Košarka

Musa briljirao u porazu Breogana od Real Madrida

Breogan je itekako namučio velikog favorita u susretu 6. kola španske Endesa lige, ali na koncu je ipak upisao poraz na svom terenu.

Džanan Musa - Twitter

Sastav iz Luga odlično je odigrao prvu četvrtinu, nakon koje je vodio protiv madridskog Reala sa 20:12. Ipak, Kraljevski klub se budi u nastavku meča i kreira preokret.

U zadnjoj četvrtini gosti iz glavnog grada su imali vodstvo od 55:70, da bi se serijom 15-2 Bregon približio na 70:72. Ipak, u završnici su jačih živaca košaraši Reala, koji na kraju ostvaruju trijumf od 71:79, piše SCsport.

Džanan Musa je pružio dobru partiju. Za 29 minuta u igri bh. košarkaš je upisao 16 poena i šest skokova (prvi skakač svoje ekipe). U timu Breogana samo je Bell-Haynes bio efikasniji (17). Strijelce Reala predvodio je Yabusele (14).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh