Košarka

Umrla proslavljena hrvatska košarkašica Žana Lelas

Nakon uspješne košarkaše karijere, Lelas se posvetila odgajanju mlađih generacija, te je 2016. pokrenula vlastitu akademiju.

Žana Lelas - DALMACIJADANAS.HR

Žana Lelas, jedna od najboljih hrvatskih košarkašica tragično je preminula u 52. godini života.

Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, Lelas je izgubila život danas ujutro u svom rodnom Splitu, javljaju hrvatski mediji.

Nakon uspješne košarkaše karijere, Lelas se posvetila odgajanju mlađih generacija, te je 2016. pokrenula akademiju pod imenom “Košarkaška akademija Žana Lelas”.

Lelas je ostvarila najveći uspjeh s reprezentacijom bivše Jugoslavije s kojom je osvojila srebrnu olimpijsku medalju na Igrama u Seulu 1988, i to kao najmlađa članica košarkaške reprezentacije u koju je ušla sa samo 18 godina.

Igrala je u Ježicama, Mesini, Strazburu, Zaragozi, dok je karijeru završila 2009. u redovima zagrebačke Kroacije, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh