Košarka

Odbojkašice BiH ostale bez šansi da izbore osminu finala Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez matematičkih šansi da izbori osminu finala Evropskog prvenstva nakon pobjede Francuske nad Azerbejdžanom rezultatom 3:1 (25:19, 26:28, 25:11 i 25:18).

Zenska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine - European Wolleaby

Francuska, koja je u tri seta savladala našu reprezentaciju u meču trećeg kola grupe A, danas je imala šansu pobjedom osigurati plasman dalje.

Prvi set pripao je favorizovanim Francuskinjama rezultatom 25:19 uz nevjerovatan postotak od 86 posto uspješnosti u napadu Amandhe Sylves koja je bila gotovo nezaustavljiva.

U drugom setu Azerbejdžan se nakon drame vraća u igru. Uzbudljiv finiš drugog seta pripao je Azerbejdžankama rezultatom 28:26 i tako je ova selekcija osvojila prvi set na takmičenju. prenosi “Klix“.

Ipak, do kraja susreta Francuskinje su osvojile još dva seta i izborile plasman u osminu finala.

Tako je reprezentacija BiH ostala bez šansi da se plasira u osminu finala Evropskog prvenstva. Ipak, razloga za zadovoljstvo nema jer su bh. odbojkašice prvo izborile historijski plasman na Evropsko prvenstvo, a onda tu ostvarile i prvu pobjedu savladavši Azerbejdžan rezultatom 3:0.

Izabranice Stevana Ljubičića nastup na Evropskom prvenstvu zatvaraju sutrašnjim duelom protiv snažne Rusije u 17 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh