Košarka

Beograd: “Zlatne” košarkašice Srbije dočekane uz aplauz i ovacije

Veliki broj građana je ispred Starog dvora u Beogradu dočekao večeras članice košarkaške reprezentacije Srbije koje su osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, javlja Anadolu Agency (AA).

"Zlatne" košarkašice Srbije dočekane uz aplauz i ovacije - Screenshot

Okupljeni su košarkašice po izlasku na terasu dvora pozdravili glasnim aplauzima i riječima “šampioni, šampioni”.

Kapiten reprezentacije Jelena Bruks zahvalila je publici.

“Bez vas ovo ne bismo mogli da ostvarimo”, kazala je ona.

Selektorka Marina Maljković je kazala da su “ove djevojke uzor djeci”.

Sonja Vasić, koja je proglašena za najkorisniju igračicu Evropskog prvenstva, naglasila je da joj je čast predstavljati Srbiju po svijetu, jer se “domovina brani ljepotom, čašću i znanjem”, a one “domovinu predstavljaju širom svijeta, sa najvećim poštovanjem”.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije postala je u nedjelju uveče šampion Evrope, pošto je u finalu turnira pobjedila Francusku sa 63:54.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh