Košarka

Jusuf Nurkić donirao 500 paketa prehrambenih namirnica porodicama širom BiH

Kako je potvrdila humanitarna organizacija Pomozi.ba, pripremljeno je i u toku je podjela pomenutih paketa, te su još jednom iskazali zahvalnost košarkašu Portland Trail Blazersa.

Jusuf Nurkić - Vijesti.ba

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić donirao je 500 paketa sa prehrambenim namirnicama porodicama u različitim krajevima BiH, od Livna, Glamoča i Bosanskog Grahova, preko Kupresa, Banja Luke i Tuzle do Lukavca i Živinica.

Kako je potvrdila humanitarna organizacija Pomozi.ba, pripremljeno je i u toku je podjela pomenutih paketa, te su još jednom iskazali zahvalnost košarkašu Portland Trail Blazersa.

“Uz zahvalnost plemenitom Jusufu Nurkiću, zahvaljujemo i Udruženju za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji Fenix iz Tuzle, Merhametu Kupres, Centru za socijalni rad Živinice, Caritasu BiH, Medžlisu Islamske zajednice Livno, Caritasu biskupije Banja Luka te nenadmašnoj Davorki Vrgoč koja okuplja tim pojedinaca i udruga u Kantonu 10 za predanost brizi za njihove sugrađane u potrebi.

Mi, u Pomozi.ba, osim vrijednih ruku i leđa naših logističara koji su 25 tona hrane sortirali u vrijedne pakete, i dalje imamo samo ono što damo, prenosi “Klix“.

Akcija se nastavlja u vidu pomoći u hrani kuhinjama koje obroke za najugroženije kuhaju sa posljednjim rezervama, i u neizvjesnosti do kada će to moći s obzirom da broj korisnika sve više raste”, navodi se u poruci objavljenoj na Facebook stranici Pomozi.ba.

Podsjetimo, Nurkić je u jeku pandemije prošle godine donirao 120 tona prehrambenih artikala, a pored toga, Jusuf je u protekloj godini donirao maske u vrijednosti na desetine hiljada dolara, a jednoj porodici kupio je kuću.

Nedavno je donirao 100 tona hrane ugroženim u BiH i Hrvatskoj, a bh. košarkaš i mimo očiju javnosti konstantno pomaže najugroženije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh