Košarka

Prošla je godina od pogibije Kobeya Bryanta

Svijet sporta ostao je zaprepašten u nedjelju 26. januara 2020. godine, kada je objavljena vijest da je Bryant poginuo u padu helikoptera, a u nesreći su stradali i njegova 13-godišnja kćerka Gianna i još sedmoro putnika

Kobe Bryant s kćerkom Giannom - Yimg.com

Svijet sporta ostao je zaprepašten u nedjelju 26. januara 2020. godine, kada je objavljena vijest da je Bryant poginuo u padu helikoptera, a u nesreći su stradali i njegova 13-godišnja kćerka Gianna i još sedmoro putnika u Calabasasu, zapadno od Los Angelesa.

Zbog pandemije korona virusa navijači se ne mogu okupiti ispred Staples Centra, kao što su to učinili poslije njegove smrti. Oni su tada ostavili cvijeće, fotografije i palili svijeće ispred hale, a od tada je širom SAD nacrtan 321 mural sa likom Kobeja Bryanta, prenosi “Fokus“.

Bryant, čiji je nadimak bio “Crna mamba” se 2016. godine povukao iz NBA lige kao petostruki šampion, a cijelu karijeru proveo je u Los Angeles Lakersima. Njegove igre, radna etika ali i ponašanje van terena uticali su na mnoge buduće NBA zvijezde.

Smatra se jednim od najboljih igrača u historiji NBA lige i njegovi dresovi sa brojem 8 i 24 povučeni su iz upotreb

NBA liga će u maju primiti Kobeja Bryanta u Kuću slavnih, u prisustvu njegove tri kćerke i udovice Vanesse Bryant.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh