Košarka

Tužna sudbina italijanskog velikana: Može li se bivši prvak Evrope spasiti od totalnog gašenja?

Pandemija koronavirusa poremetila je mnogo toga, a itekako se odrazila na sportiste, sportska takmičenja i klubove.

Jedan od timova koji su itekako pogođeni globalnom pandemijom virusa COVID-19 je i Virtus Roma, čuveni italijanski košarkaški tim, koji je kroz historiju promijenio veliki broj sponzorskih imena, a možda je najprepoznatljiviji po nazivu Lottomatica.

Roma je iz lige najjačeg italijanskog košarkapkog ranga istupila prije oko mjesec dana, dok je katanac na klub neizbježan scenarij.

Tim iz italijanske prijestolnice se još 1984. godine okitio titulom Kupa šampiona. Iste godine osvojili su i Svjetsko klupsko prvenstvo, a uz to su bili i dvostruki osvajači Kupa Radivoj Korać.

Brojna velika košarkaška imena su tokom karijere nastupala za ovaj tim, među njima je i bh. reprezentativac Nemanja Gordić, a član je bio i Damir Hadžić, sin legendarnog Sabita Hadžića.

Ipak, postoje određene šanse da se sačuva klub. Ako se u tome i uspije, italijanski mediji pišu kako će Virtus od sljedeće sezone krenuti takmičenje iz Serie D.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh