Košarka

Musa odao počast Gudelju: “Hvala za nesebičnu podršku”

Bh. košarkaš Džanan Musa odao je počast privredniku Peri Gudelju koji je preminuo nakon kratke i teške bolesti.

Musa odao počast Gudelju - Facebook

“Hvala Vam za nesebičnu podršku, savjet, pomoć u najvažnijim trenucima koji su donijeli ogromnu radost našem narodu, a nama dali vjetar u leđa. Danas smo izgubili velikog čovjeka. R.I.P. Pero Gudelj”, napisao je Musa na društvenim mrežama.

Gudelj, osim što je bio značajan privrednik, bio je veliki prijatelj sporta. Zahvaljujući njemu, odnosno kotizaciji koju je uplatila njegova firma, bh. košarkaški kadeti su 2015. godine postali prvaci Evrope.

“Nakon što su mladi košarkaši BiH u četvrtfinalnom meču savladali selekciju Njemačke, FIBA je zaprijetila našoj selekciji izbacivanjem s takmičenja ukoliko Košarkaški savez BiH ne uplati kotizaciju od 10.000 eura za nastup na takmičenju. U pomoć Savezu tada je uskočio Pero Gudelj koji je pokazao sluh za sport i košarku, a ostalo je već historija”, napisao je Košakaški savez danas opraštajući se od Gudelja.

Pero Gudelj je bio jedan od najboljih bh. privrednika, suvlasnik Fisa Vitez i osnivač firme Mali Fis., prenose “Vijesti“.

Hvala Vam za nesebičnu podršku, savjet, pomoć u najvažnijim trenucima koji su donijeli ogromnu radost našem narodu, a nama dali vjetar u ledja. Danas smo izgubili velikog čovjeka. R.I.P. Pero Gudelj

Objavljuje Dzanan MusaUtorak, 24. studenoga 2020.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh