Košarka

Lakersi osvojili 17. titulu u historiji, Lebron najkorisniji igrač finala

Los Angeles Lakersi novi su šampioni NBA lige, prvi put od 2010. godine i titule koju je timu iz Los Angelesa donio Kobe Bryant.

Los Angeles Lakers - Reuters

Lakersi su sinoćnjom pobjedom završili finalnu seriju protiv Miami Heata i konačnom pobjedom 106:93 (4:2 u seriji) došli do 17. titule u historiji kluba.

Najkorisniji igrač finala je Lebron James koji je još jednom maestralnom partijom dokazao zašto još uvijek nosi nadimak “The King”. Meč je zavšrio sa 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

Anthony Davis i Rajon Rondo dodali su po 19 poena u pobjedničkom tim.

Bam Adebayo bio je prvo ime Miamija sa 25 poena, ali je proradio tek u drugom poluvremenu. Dodajmo da su Lakersi otišli na pauzu sa +28 poena prednosti, prenosi “N1“.

Lebronu Jamesu je ovo 4. prsten u karijeri čime se još više primakao dvojcu s kojim se često poredi: Jordanu (6) i Bryantu (5).re


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh