Košarka

Nurkić najefikasniji igrač Portlanda u porazu od Lakersa

Los Angeles Lakersi su u četvrtom meču osmine finala play-offa NBA lige ostvarili treću pobjedu protiv Portland Blazersa našeg Jusufa Nurkića (135:115) i došli na korak od plasmana u četvrtfinale.

Jusuf Nurkić - Sport1.ba

Bh. centar Jusuf Nurkić bio je najefikasniji igrač Portlanda ostvarivši “double-double” učinak sa 20 poena i 13 skokova, uz četiri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Lakerse je do pobjede predvodio LeBron James sa 30 poena, 10 asistencija i 6 skokova. Košarkaši Lakersa ovaj meč odigrali su u specijalno dizajniranim dresovima u čast Kobea Bryanta.

Jučerašnji datum 24.8. nosi simboliku jer predstavlja dva broja (24 i 8) koja je Bryant nosio tokom karijere. Crna boja podsjeća na zmijsku kožu, što je u čast nadimku “Crna Mamba” koji je imao Bryant.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh