Košarka

Jusuf Nurkić: “Nisam želio igrati, ali mislim da bi i nana to htjela, pa sam to učinio zbog nje”

Sjajni bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić pružio je fenomenalnu partiju protiv Memphisa, iako je neposredno prije meča saznao tužne vijesti.

Jusuf Nurkić - SCsport.ba

Nurkićeva nana Hana, sa kojom je imao poseban odnos, preminula je prije meča, a Nurkić je smogao snage i odigrao fenomenalnu partiju kojom je Portland stigao do play-offa.

Tokom, ali i poslije meča, saigrači bh. košarkaša pružali su mu veliku podršku, a emocije su se vidjele i prilikom obraćanja medijima nakon utakmice.

Nisam želio igrati, ali to sam učinio zbog nje. Došao sam u svlačionicu kada sam već znao šta se desilo i kada sam odlučio da ću ostati, tako da mislim da bi i ona to željela. Drago mi je da smo pobijedili i plasirali se u play-off. Zbog toga smo i došli ovdje“, rekao je vidno emotivni Nurkić, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh