Košarka

Jusuf Nurkić se nakon 16 mjeseci vratio na parket

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić nakon gotovo 16 mjeseci pauze konačno će se vratiti na parket u prijateljskom meču njegovog Portland Trail Blazersa protiv Indiana Pacersa.

Jusuf Nurkić - SCsport.ba

Nurkić je krajem marta 2019. godine doživio težak lom lijeve noge, nakon čega je uslijedila višemjesečna pauza i proces rehabilitacije.

Planirano je bilo da se Nurkić na teren vrati u martu ove godine, no zbog pandemije koronavirusa NBA liga je odgođena i nastavit će se 31. jula.

Nurkićev Portland danas igra svoj prvi prijateljski meč nakon pandemije, a oni će u Orlandu igrati protiv Indiane i naš košarkaš nalazi se u početnom sastavu svog tima.

Pored Nurkića, prvu petorku Portlanda čine Lillard, McCollum, Anthony i Collins.

Nurkić je u proteklom periodu vrijedno i naporno trenirao kako bi što spremniji dočekao nastavak sezone, a podsjećamo, trener Portlanda Terry Stotts o pristupu Nurkića na treningu rekao je da igra s jednakim žarom u oba pravca, baš kao što je i prije radio.

“To je bio onaj Jusuf kojeg se sjećam, igra s jednakim žarom u oba pravca, imao je nekoliko dobrih skokova, dobro je gađao i izgledao je kao da uopšte nije imao pauzu”, rekao je Stots.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh