Košarka

Zlatan Ibrahimović objavom na Facebooku poslao snažnu poruku u borbi protiv rasizma

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović poslao je snažnu poruku podrške protiv rasizma, što je posljednjih dana u svijetu, pored pandemije koronavirusa, jedna od najaktuelnijih tema.

Zlatan Ibrahimović - ExpressTabloid.ba

Čitava kampanja za rasnu jednakost aktivno je pokrenuta prošle sedmice nakon što je američka policija nasmrt pretukla Afroamerikanca Georgea Floyda, što je izazvalo revolt u SAD-u. Pored masovnih protesta, brojne javne, a prije svega sportske ličnosti glasno su digle glas protiv ovog vida diskriminacije.

Među brojnim sportistima koji su na bilo koji način poslali poruku podrške za još aktivniju borbu protiv rasizma je i nogometaš Milana i bivši reprezentativac Švedske – Zlatan Ibrahimović, a on je na društvenoj mreži Facebook podijelio videoklip kojim je prikazao dva dječaka različite rase kako se igraju; bez problema, prepreka i ono najvažnije, s osmijehom na licu.

“Mi smo jedno”, poručio je u opisu objave na Facebooku napadač Milana.

Za samo nekoliko sati ovaj videoklip Zlatana Ibrahimovića sakupio je gotovo milion i po pregleda, a na objavu je reagovalo blizu 200.000 ljudi, prenosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh