Košarka

Advokati tvrde: Saputnici pokojnog Kobea Bryanta krivi za nesreću

Naime, Vanessa Bryant, udovica NBA legende, podnijela je tužbu protiv kompanije Island Express i pilota Ara Zobayana, smatrajući ih odgovornim za nesreću.

Mjesto pada helikpotera - Twitter

Brat pilota helikoptera, koji se srušio u januaru, kada je poginuo Kobe Bryant, njegova kćerka i još sedam osoba, tvrdi da su zapravo putnici pogriješili i bili nemarni, navodi se u nedavno objavljenim sudskim dokumentima.

Naime, Vanessa Bryant, udovica NBA legende, podnijela je tužbu protiv kompanije Island Express i pilota Ara Zobayana, smatrajući ih odgovornim za nesreću.

Advokati Bergea Zobayana, koji zastupa interese pilota Ara Zobayana, navode da su “bilo kakve povrede ili šteta tužitelja i/ili njihovog ostavitelja direktno, u potpunosti ili djelomično, prouzrokovane nepažnjom ili krivnjom tužitelja i/ili njihovog ostavitelja”, stoji u dokumentu napisanom na 7 stranica, piše CNN.

Dodaje se da su putnici znali za sve rizike.

Advokati navode “nemar, grešku ili pogrešno ponašanje trećih osoba” koje okrivljeni nije kontrolirao.

Advokat Vanesse Bryant tužbu je podnio 24. februara, istog dana kada je održana komemoracija za Kobea Bryanta i njegovu kćerku Giannau. Datum suđenja još nije zakazan, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh