Košarka

Košarkaški gigant ostao bez sedam sponzora: “Možda ne počnemo sljedeću sezonu”

Bivši košarkaški prvak Evrope Maccabi iz Tel Aviva je nakon serije slabijih sezona u Euroligi u ovoj sezoni bio sasvim solidan. U prekidu prvenstva imali su 19 pobjeda i 9 poraza i bili su kandidati za titulu.

Maccabi Tel-aviv - Twitter

Nakon pandemije imat će ogromne probleme. O tome je govorio predsjednik kluba, Shimon Mizrahi.

“Maccabi i ja smo zajedno prošli sve ratove i uvijek smo se trudili da uprkos problemima, igramo utakmice, trudili smo se da se liga ne zaustavi, kako domaća tako i evropska. Ova kriza je donijela nove izazove i možda nanijela najveću štetu. Niko ne zna kako će ovo da se završi i kada“, rekao je Mizrahi, piše “SCsport“.

Potom je govorio i o sponzorima.

“Najmanje sedam od 12 stalnih sponzora neće više moći da nam pomaže finansijski. Ova pandemija je svima nanijela ozbiljne finansijske probleme. To su privatne kompanije, koje će biti ugrožene i nećemo im biti na listi prioriteta. Kako ćemo da osiguramo plate igračima, avione, smještaj. Kasa nam je prazna”, rekao je on.

Čak je govorio o mogućnostima da ekipa ne počne sljedeću sezonu.

“Ako ne bude publike, neće biti moguće ni da počnemo narednu sezonu“, rekao je Mizrahi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh