Košarka

Springfild: Brajant, Dankan i Garnet primljeni u Kuću slavnih

Kuća slavnih u Springfildu od danas je bogatija za tri legendarna košarkaša.

U odabranom društvu su sada i zvanično tragično nastradali Kobi Brajant, Tim Dankan i Kevin Garnet.

Odmah posle zvaničnog proglašenja, novinarima ESPN-a se obratila Vanesa Brajant, supruga preminulog Kobija.

– Voleli bismo da je ovde sa nama da proslavi. Ali, definitivno je vrhunac njegove NBA karijere i svako dostignuće koje je imao kao sportista bilo je odskočna daska da bi bio ovde. Neverovatno smo ponosni na njega – rekla je Vanesa.

Brajant i Dankan su po pet puta u karijeri sa Los Anđeles Lejkersima, odnosno San Antonio Sparsima osvajali šampionski prsten, dok je jednu titulu u najjačoj ligi na svetu osvojio i Garnet sa Boston Seltiksima.

Inače, njih trojica su zajedno skupili čak 48 ol-star nastupa, što je najveći broj za neki trio koji je iste godine okončao karijeru. Ova tri legendarna košarkaša su patike o klin okačili 2016. godine, a Kobi je čak 18 puta učestvovao u utakmici svih zvezda, dok su Garnet i Dankan po 15 puta bili na toj smotri.

Osim njih trojice, u Kuću slavnih su primljeni još Edi Saton, Rudi Tomjanovič, Tamika Kečings, Kim Malki i Barbara Stivens, prenosi srbijadanas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh