Košarka

Rudy Gobert prebolio koronavirus

Prije više od dvije sedmice Goberov pozitivan nalaz bio je okidač za prekid takmičenja u NBA ligi.

Rudy Gobert - Ftw.usatoday.com

Francuski centar Rudi Gober (Rudy Gobert), prvi NBA košarkaš koji je bio pozitivan na koronavirus, njegov zaraženi suigrač Donovan Mičel (Mitchell), ostali igrači i uposlenici Jute proglašeni su čistim od bolesti COVID-19 od strane Odjela za zdravlje savezne države Juta.

Prije više od dvije sedmice Goberov pozitivan nalaz bio je okidač za prekid takmičenja u NBA ligi.

Dan poslije pozitivan je bio i Mičel, iako nije pokazivao nikakve simptome bolesti, a nije ih osjetio ni tokom perioda izolacije.

Iako više ne predstavljaju rizik za druge osobe, svi igrači i zaposlenici Jute će i dalje morati poštovati odredbe o društvenom distanciranju te ograničenja o boravku izvan doma samo za prijeko potrebne aktivnosti, u skladu s preporukom NBA lige i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh